Due Dilligence financiar
Due Diligence este o procedura de analiza financiara ce se efectueaza si este absolut necesara atunci cand ai identificat o afacere pe care intentionezi sa o cumperi dar doresti o analiza amanuntita a acesteia.
Auditarea societatii care urmeaza sa fie cumparata se cheama „Due Diligence”. Acesta este procesul care permite cumpărătorilor să înțeleagă pe deplin companiile țintă.
Poate adăuga o valoare semnificativă pentru cumpărător, arătând unde sunt punctele slabe ale companiei țintă (sau semnalele roșii), precum și identificarea unor oportunități în cadrul companiei țintă despre care anterior nu știa că există.
Cine suntem
LionLink AdvisorsCe oferim
servicii due dilligenceDa-ne un mesaj
office@lionlink.roSuna-ne
0372.032.033Due Dilligence-ul poate fi:
• Financiar – analizeaza performanta financiara a companiei si cum se genereaza profiturile;
• Fiscal -analizeaza riscurile fiscale ale companiei;
• Legal – analizeaza aspectele ce tin de operarea in conditii legale, autorizatii, aspecte constitutive si riscuri de litigii si amenzi/penalitati;
• Comercial -analizeza portofoliul de clienti al societatii si conditiile comerciale cu clientii si furnizorii cheie;
• Tehnic – analiza starii tehnice a capacitatilor de productie a societatilor, a infrastructurii IT, etc.
In urma Due Diligence-ul trebuie sa fie clar pentru cumparatori:
• Validitatea ipotezelor initiale de la care s-a plecat cand s-a ales compania ca tinta posibila din perspectiva sinergiilor precum si ca performanta financiara care a stat la baza oferti indicative;
• Riscuri identificate care pot fi controlate prin mecanisme si clauze contractuale adecvate.
Mentine ochii pe premiu! Un due dilligence corect te ajuta cu:
Analiza datelor
Cresterea veniturilor
Expansiune si dezvoltare
De ce am nevoie de due dilligence?
Din motive de confidențialitate, companiile nu dezvăluie toate detaliilor operațiunilor lor fiecărei companii care își exprimă interesul de cumparare. Astfel, procesul de Due Diligence permite cumpărătorului să obțină mai multe informații despre companie, personalul lor, portofoliul de clienti si furnizori și modul în care functioneaza si genereaza profituri.
Lucrand cu experti in Due Diligence, asa cum este compania LionLink, eviti o eroare des intalnita atunci cand analizele sunt facute de antreprenori cu echipe interne nespecializate– contabili, juristi, etc. – si anume sa nu stie ce întrebări să puna: este extrem de important să știi dinainte care sunt problemele potentiale in tranzactii și ce întrebări trebuie puse pentru a le investiga în mod corespunzător.
Totodata, se intampla foarte des sa soliciti foarte multe informatii de la compania tinta dar sa nu stii cum sa le coroborezi astfel incat sa extragi acele concluzii esentiale privind potentiale riscuri sau oportunitati, sinergii, etc.