Cristina Cioata

Functie:
Partener Fondator LionLink
Expertiza in:
auditul financiar & auditul intern, intocmirea situatiilor consolidate OMFP si IFRS, sisteme de control intern, fuziuni și divizari și preturi de transfer.
Experienta :
Mai mult de 25 de ani
Email:
cristina.cioata@jpaa.ro
Telefon:
0374.032.033

Auditul financiar & intern, intocmirea situatiilor consolidate OMFP si IFRS, sisteme de control intern, fuziuni și divizari, preturi de transfer.

Expertiza relevanta

FINANCIAL SERVICES
87%
business SERVICES
70%
digital strategy
65%

Educatie

Cristina  detine experienta vasta in domenii precum Standardele Romanesti de Contabilitate si Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

Cristina a acumulat experienta la inceputul carierei lucrand in cadrul unor societati private si publice atat pe parte de contabilitate financiara cat si de contabilitate de gestiune. Incepand cu anul 2004 Cristina si-a continuat activitatea profesionala timp de cinci ani in domeniul  auditului financiar-contabil in cadrul departamentului de Audit al societatii PricewaterhouseCoopers.

Curriculum Vitae

Cristina este membra a Association of Chartered Certified Accountants, United Kingdom, cea mai mare organizație la nivel mondial a contabililor profesionisti, și de asemenea este membra a Camerei Auditorilor Financiari din Romania.

Domeniile de expertiza primordiala sunt auditul financiar & auditul intern, intocmirea situatiilor consolidate OMFP si IFRS, sisteme de control intern, fuziuni și divizari și preturi de transfer.

Cristina este fluenta în limbile engleza și italiana.

  • A terminat in sectia cu profil matematica-fizica bilingv a liceului Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca, fapt care a contribuit la dezvoltarea unei gandiri analitice.
  • A studiat Contabilitate si Informatica de Gestiune la Facultatea de Stiinte Economice, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, absolvind in anul 2000.
  • A continuat studiile universitare in cadrul aceleiasi facultati si a obtinut o diploma de Studii Aprofundate in Management Contabil si Audit.
  • Intre 2004 si 2008 a urmat cursuri de calificare si a sustinut examenele pentru dobandirea calitatii de membru a Association of Chartered Certified Accountants (“ACCA”) din Marea Britanie (www.accaglobal.com). ACCA este cea mai mare organizație internațională  a profesioniștilor contabili cu specializare în Standardele Internaționale de Raportare Financiara (“IFRS”).
  • Intre 2000 – 2004 a activat in departamentele de contabilitate sau bugete centre de cost a unor societati private sau de stat, dobandind experienta practica in domeniul financiar contabil.
  • Intre 2004 – 2009 a activat in cadrul PricewaterhouseCoopers, in departamentul de audit, unde a facut parte din echipele de audit financiar pentru numeroase companii din diverse domenii de activitate, cum ar fi: productie, servicii, FMGC.
  • In 2009 a dobandit certificarea de Auditor Financiar, in cadrul Camerei Auditorilor Financiari din România (“CAFR”).
  • In anul 2022 a dobandit certificarea de Consultant Fiscal in cadrul Camerei Consultantilor Fiscali din Romania („CCF”).

 

Trimite un mesaj